Unii chiar se bucură de venirea iernii

Zăpada asta care a căzut necontenit peste România în ultimele zile, care a blocat drumuri naţionale şi a izolat sute de localităţi ne va fi de folos în 2014, în special pentru agricultură.

România nu este o ţară care să se poată baza pe sistemul de irigaţii, acesta nu există, l-au furat unii şi alţii, bucată cu bucată, cărămidă cu cărămidă, până ce a devenit inexistent. Dacă nu ninge iarna din abundenţă şi nu plouă primăvara, ne putem lua adio de la producţia agricolă, singura care mai menţine amărâta asta de ţară pe linia de plutire.

În afara copiilor care se bucură că nu mai merg la şcoală, cei care se bucură de zăpadă sunt agricultorii, amărâţii aceia pe care-i ignorăm, dar de care avem nevoie. Chiar dacă ei trag greul iernii, dacă suferă cel mai mult de pe urma troienelor, se bucură de abundenţa zăpezii pentru că, indirect, ştiu că la vară vor avea ce pune pe masă.

iarna-2014-baietii-o-pun-de-un-gratar
 

Şi, nu în cele din urmă, cei mai fericiţi oameni din iarna asta sunt vecinii mei sonaţi. Ieri, când afară ningea şi viscolea de nu te puneai ţine pe picioare, ei au pus-o de-un grătar în curtea blocului. Săracii, când îţi lipseşte mai mult decât o doagă, începi să suferi.

În rest, toate sunt cum ar trebui să fie: Brăila este sub asediul nămeţilor, autorităţile nu fac faţă situaţiei, oamenii sunt revoltaţi, copiii sunt bucuroşi, iar Facebook-ul abundă de poze cu iarna lui 2014.

[related_posts limit=”3″ image=”45″]

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.