Speranţe pentru anul apicol 2017

În apicultură, poate mai mult decât în alte ramuri agricole, eşti la mâna condiţiilor meteo.

Anul trecut de exemplu am avut o primăvară capricioasă, ploaia şi frigul ne-au dat peste cap planurile, pierzând culesul de rapiţă şi de salcâm.

Culesul de rapiţă, pentru zonele de câmpie, este important pentru albine căci le ajută să se dezvolte după perioada de iernare şi le întăresc pentru culesul de la salcâm.

Cum temperaturile din luna Aprilie au coborât noaptea până pe la 0 grade Celsius, albinele au fost nevoite să consume mai multă hrană/miere pentru a menţine temperatura din stup la valori ridicate.

La culesul de salcâm am avut multe ploi, albinele neputând fructifica culesul.

Şi uite aşa, din cea mai productivă perioadă din an, primăvara anului trecut a fost cea mai grea perioadă pe care am întâmpinat-o de când am devenit apicultor.

Singurul cules pe care albinele mele l-au fructificat din plin a fost cel de floarea-soarelui.

Ştim cu toţii că mierea de salcâm este cea mai apreciată miere, aceasta fiind o miere de calitate superioară care cristalizează foarte greu.

Ca apicultor, cei mai mulţi bani îi scoţi cu mierea de salcâm, celelalte sortimente, chiar dacă sunt mai ieftine şi au mai multe proprietăţi terapeutice, se vând greu.

Sper ca anul apicol 2017 să fie rodnic în toate regiunile ţării, să putem recolta miere de la toate culesurile si să ne întărim familiile de albine.

Sfat:

Dacă sunteţi consumatori de miere, încercaţi să intraţi în legătură directă cu un apicultor pentru a o procura. Evitaţi mierea din supermarketuri.

miere de floarea-soarelui

borcane cu miere de floarea-soarelui

comentarii

  1. Bucur aprilie 6, 2017
    • Pavel Ionut aprilie 6, 2017

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.