Servitor în propria-ţi casă

Scriu acest articol pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să-şi achiziţioneze un căţel dar nu ştiu la ce să se aştepte după ce ajung cu el acasă şi acestuia îi piere teama de necunoscut.

De câteva săptămâni un pechinez, care se aseamănă cu un bulgăre de zăpadă, ne-a invadat casa şi, după câteva zile de asediu, a transformat-o în propria lui casă iar pe noi, oameni cu inima sensibilă, ne-a preschimbat în servitorii lui,  asta devii după ce îţi iei căţel: servitor în propria-ţi casă.

Nu i-a luat mult căţelului să se acomodeze cu traiul regesc, cu mâncarea pe care o are la discreţie sau cu amplasamentul camerelor în apartament.

Programul ne-a fost schimbat în totalitate, zilele în care dormeam până la ora 10 sunt de mult apuse căci în fiecare dimineaţă la ora 5 se trezeşte prinţul (căţelul) iar noi, servitori ascultători, trebuie să-i îndeplinim toate dorinţele.

Singurele momente când este linişte în casă sunt atunci când căţelul doarme, în rest este ca  pe un câmp de luptă: pantofi, ghete, sticle aduse de peste tot de prin casă în camera tronului (sufragerie).

Şosete rupte, degete muşcate şi sunete de luptă, toate te vor scoate, în unele momente, din sărite, îţi vei dori să nu-l fi luat niciodată, îţi vei dori să-l duci la ţară sau să-l dai altcuiva cu toleranţă mai mare la astfel de năzbâtii.

Dar toate cele de mai sus sunt date uitării când vii obosit de la muncă sau facultate şi căţeluşul, simţindu-ţi osteneala, se aşează lângă tine şi începe să se joace cu tine, schimbându-ţi faţa posomorâtă şi aducându-ţi buna dispoziţie şi cheful de viaţă acasă.

La început va fi greu, dar după ce veţi cădea la pace şi fiecare îşi va cunoaşte locul şi drepturile totul va fi minunat.

comentarii

 1. Mircea februarie 8, 2012
  • Pavel Ionut februarie 8, 2012
 2. iMadalin februarie 8, 2012
  • Pavel Ionut februarie 8, 2012
 3. Marian februarie 8, 2012
 4. Caboose februarie 8, 2012
  • Pavel Ionut februarie 8, 2012
 5. ex-silentio februarie 8, 2012
  • Pavel Ionut februarie 8, 2012
 6. Lady Alleb februarie 8, 2012
  • Pavel Ionut februarie 8, 2012
 7. Minnie februarie 8, 2012
  • Pavel Ionut februarie 8, 2012
 8. Minnie februarie 9, 2012

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.