Rezervaţia Naturală Comăneasca, imagini şi detalii de la faţa locului

Revin astăzi asupra subiectului despre bălţile care s-au format în judeţul Brăila în urma topirii zăpezilor cu câteva imagini şi detalii în exclusivitate cu Rezervaţia Naturală Comăneasca.

Vă spuneam în articolul „Bunea Stancu a anunţat că transformă bălţile de la Comăneasca şi Movila Miresii în rezervaţii naturale” despre soluţia pe care a găsit-o Bunea Stancu acestor întinderi de apă şi anume transformarea lor în rezervaţii naturale.

Ieri am mers în localitatea Comăneasca pentru a sta de vorbă cu câţiva localnici şi pentru a afla ce părere au despre această hotărâre. 

L-am găsit pe nea Ion care, împreună cu soţia Maria, stătea la poartă şi privea cum un grup de turişti chinezi se caza la pensiunea vecinului de peste drum. Am încercat să stau de vorbă cu el, dar, pentru că în clipa aceea i s-a oprit în poartă un autocar cu numere de Germania, nu m-a băgat în seamă, a intrat în curte şi a ieşit în cea mai mare grabă cu o pită şi o sticlă de tărie.

Tot satul Comăneasca este cuprins de febra pregătirilor pentru minivacanţa de Paşte, când şi-au anunţat prezenţa câteva sute de turişti. Unii scutură covoarele, alţii încearcă ultimul sortiment de tărie adus la birtul din sat, iar alţii, mai conştiincioşi, s-au apucat să hrănească lebedele şi berzele de pe baltă cu broaşte importate din Italia.

Dacă până acum prinicpala ocupaţie a sătenilor a reprezentat-o reprezenta grădinăritul, acum s-au apucat cu toţii să înveţe limba engleză şi cântece tradiţionale.

Sătenii roagă turiştii români, care vin să vadă minunile Rezervaţiei Naturale Comăneasca, să nu plece cu lebedele acasă şi nici să nu-şi îtindă monofilamentele pe baltă, curentul electric este de asemenea interzis, iar vânătoarea este permisă doar la iepuri.

Acestea fiind spuse vă las să priviţi câteva imagini cu Rezervaţia Natuală Comăneasca (vremea nu era însorită).

comentarii

  1. Efemeride aprilie 10, 2013
  2. Alexandru iunie 20, 2013

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.