IRB Nations Cup

„Rogby-ul, un joc al huliganilor practicat de gentlemani, spre deosebire de fotbal, care este un joc al gentlemanilor practicat de huligani”, aşa sună o replică , din filmul Invictus, film care mi-a readus plăcerea de a privi  sportul cu balonul oval.

Când eram copil priveam cu încântare meciurile de rugby de la campionatele mondiale. Cu toate că nu cunoşteam regulile jocului îmi plăcea să stau în faţa televizorului alb negru şi să-i privesc pe rugbişti cum aleargă, se îmbrâncesc, fac grămezi pentru a câştiga supremaţia balonului oval.

Filmul Invictus a fos cel care mi-a readus în atenţie acest sport, şi m-a făcut să înţeleg că fotbalul nu este singurul sport din lume.

Pe data de 10 iunie începe, la Bucureşti, IRB Nations Cup iar odată cu această competiţie mi se oferă ocazia, prin campania strunită sub bagheta lui Chinezu: Avem nevoie de 5 bloggeri oficiali la IRB Nations Cup, să retrăiesc live, de la faţa locului cum s-ar zice, emoţiile din copilărie, când echipa favorită reuşea să înscrie un eseu, sau să câştige partida.

Nimic nu se poate compara cu o astfel de experienţă, cu strigăte de luptă, cu lacrimi de bucuie sau de eşec. Rugby-ul se trăieşte şi se simte cu inima, dacă ţi-a intrat în suflet acolo va rămâne, indiferent dacă viaţa te va purta pe alte cărări.

Chiar dacă nu o să fiu printre cei 5 bloggeri care vor transmite de la faţa locului, ţin pumnii strânşi celor 34 de stejari.

HAI ROMÂNIA!!!

 

Un comentariu

  1. Adrian Eugen iunie 8, 2011

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.