iJobs, despre cum e să-ţi urmezi visul

Steve Jobs a schimbat lumea, e clar, a schimbat modul în care interacţionăm cu dispozitivele portabile, şi ne-a făcut să ne îndrăgostim de produsele Apple şi filmele animate Pixar.

După ce a trecut în lumea celor drepţi, s-a creeat o isterie mondială în ceea ce-l priveşte, biografia lui, scrisă de Walter Isaacson, amplificând interesul împătimiţilor, şi nu numai, de a pătrunde în viaţa celui care a fost Steve Jobs, de a-i cunoaşte secretele şi de a descoperi ce anume l-a împins să creeze lucrurile extraordinare de care ne-am îndrăgostit.

Recitindu-i biografia am descoperit unele lucruri care în primă instanţă mi-au scăpat, ca de exemplu ce anume l-a motivat, ambiţiile, dezamăgirile, procesul de creeaţie şi filozofia de viaţă a lui Steve Jobs.

De departe a fost cel mai strălucit CEO pe care o companie l-a avut sau l-ar putea avea, dar la fel de departe nu a fost omul perfect pe care să-l pui în ramă şi să i te închini ca unui sfânt.

Ca orice muritor, cu toate că poate el se considera invulnerabil, a avut defecte şi nu şi le-a ascus, în schimb a învăţat să se focuseze pe lucrurile care l-au ajutat să devină superCEO-ul companiilor Apple şi Pixar.

A învăţat din greşelile făcute şi s-a înconjurat cu oameni geniali care i-au împărtăşit pasiunea pentru a creea lucruri extraordinare.

Dacă nu îi împărtăşeai viziunea, nu erai cel mai bun şi nu ştiai cum să-i faci faţă, Steve Jobs, te făcea praf. Pentru el nu existau decât două tipuri de oameni: extraordinari sau incompetenţi.

Când îşi punea ceva în gând nici un obstacol nu i se părea de netrecut. A muncit cât alţii în două vieţi şi a creeat cât alţii într-o sută.

Produsele extraordinare pe care le-a creeat ne-au făcut să ne îndrăgostim de Apple, transformându-l pe Jobs într-u rock star. A fost un perfecţionist, niciodată nu era mulţumit de un lucru, se implica în toate etapele de producere ale unui produs şi considera că simplu este mai sofisticat.

Citindu-i biografia şi urmărindu-i prezentările de produs am descoperit o lume minunată, lumea lui Jobs, în care nici un vis nu este imposibil şi nici un obstacol nu este de netrecut. 

Biografia lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson, este cartea care nu trebuie să-ţi lipsească din bibliotecă, aceasta îţi poate fi de un real folos dacă vei reuşi să-i descifrezi codul secret al lui iJobs. Este memorabilă!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.