Cum funcționeaza sistemul de Buy Back de la eMAG

În urmă cu câteva zile am fost in showroom-ul eMAG din Galați pentru a-mi cumpăra un nou telefon mobil. Pusesm ochii de ceva vreme pe Samsung Galaxy Note 8 și s-a ivit ocazia de a-l achiziționa la un preț bun.

Comerciantul eMAG are în desfășurare o campanie de tip Buy Back care în teorie spune următoarele: te duci cu un telefon vechi la unul din showroom-urile eMAG din țară, aceștia îți evaluează telefonul și, în cazul în care dorești să cumperi un Galaxy S9, S9 Plus sau Note 8, primești, pe lângă valoarea evaluată a telefonului, până la 450 lei discount.

Toate bune și frumoase, plec plin de entuziasm spre Galați, cu două telefoane mai vechi în buzunar, un Galaxy S5 și un Motorola Moto G2.

Ajuns acolo, constat că nu toate telefoanele sunt acceptate la buy back, telefonul trebuie să valoreze cel puțin 1 leu după evaluare pentru a primi reducerea suplimentară, iar pentru a fi acceptat, un telefon trebuie să fie și decodat de rețea.

În condițiile în care m-am deplasat din altă localitate, mi-ar fi fost util să știu dinainte dacă unul din cele două telefoane vor fi acceptate.

Nici unul din cele două telefoane nu a fost eligibil pentru buy back – Moto G2-ul nu era de găsit prin baza lor de date, iar Galaxy S5-ul era codat în rețeaua Orange. Singura metodă prin care am putut beneficia de discount-ul suplimentar de 400 lei a fost să pierd 40 lei.

Am cumpărat, tot de la eMAG, un telefon Nokia clasic, pe care am dat 80 lei, l-am revândut eMAG-ului cu 40 lei și așa am reușit să beneficiez de discount-ul suplimentar.

Aplicația prin care aceștia evaluează un telefon nu se găsește decât în showroom, iar prețul pe care l-aș fi primit pe telefonul Galaxy S5 era de tot râsul, sub 40 lei.

În fine, după ce am trecut prin procesul de evaluare și am pierdut vreo oră prin magazin, am primit O.K.-ul, dar ce să vezi codul pentru reducerea suplimentară de 400 de lei sunt ținute sub cheie.

Doar o singură persoană, din întregul personal eMAG Galați, poate oferi cuponul de discount și anume directorul magazinului. Și cum ora era târzie, era trecut de 7 PM, domnul director nu se afla în magazin, adică la muncă, ci era în timpul liber.

După câteva telefoane date de către un angajat care nu prea știa ce trebuie să facă, domnul director a binevoit, după altă oră de așteptare, să-mi dea bonul de discount.

Eram în showroom deja de vreo două ore, se apropia ora de închidere, iar eu reușisem în cele din urmă să cumpăr Galaxy Note 8-ul.

A fost pentru prima dată când am pășit într-un magazin fizic eMAG, iar impresia lăsată nu a fost una tocmai bună. Personalul plictisit după încă o zi de lucru, faptul că pentru a primi un voucher trebuie să aștepți ca directorul magazinului să-și dea O.K.-ul și lipsa unei liste în care să specifice clar ce telefoane se acceptă la Buy Back mi-au stricat prima experiență de cumpărare oferită de un magazin fizic eMAG.

Da eMAG sunt buni pe online, au un magazin virtual foarte bine pus la punct, sunt prompți și te ajută dacă ai probleme, dar pe ofline mai au câte ceva de învățat de la concurență.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.