Cum eram şi ce făceam prin clasa a IX-a

Câţi ani au trecut?, pfiu, vreo 12 ani de când am terminat clasa a IX-a. Trebuie să-mi storc bine amintirile şi să scriu ce făceam în primul an de liceu, că de nu mă rupe pe genunchi Laur :)).

În prima zi de şcoală am intrat în vorbă cu toată lumea din clasă, eram 3 băieţi şi 20 de fete,  cred că vă daţi seama ce bine mă simţeam. Un prim sfat pentru cei care acum sunt în primul an de liceu: nu staţi retraşi, intraţi în vorbă, închegaţi prietenii pentru aceştia sunt cei mai frumoşi ani din viaţă şi se duc al naibi de repede.

De chiulit mai chiuleam, să mergem în parc să mai spargem o sămânţă, să mai tragem un fum de ţigară, la început am fost tentat de mirajul ţigării, norocul meu e că mi-a trecut repede. Când m-am lecuit mergeam cu colegii să fumeze, ţin minte că odată ne-a prins directorul liceului la colţul clădirii, unii fumau şi înjurau de mama focului, ne-a tras câte-o scatoalcă de-o s-o ţin minte toată viaţa.

Învăţam la obiectele care-mi plăceau şi la cele la care nu puteam copia, în rest mă lăsam la lucrări pe mâna destinului, am avut şi câteva note de patru, arătaţi-mi-l pe cel ce nu a avut.

Mai făceam câte-o băută cu colegii, sau câte-o petrecere în clasă, la bătăi nu m-am băgat, îmi era frică să nu mi-o iau, în rest am spus prezent la toate năzbâtiile inocente ale adolescenţei.

Sfatul meu este să nu lăsaţi să treacă viaţa pe lângă voi, distraţi-vă dar când vine vorba de viitorul vostru trebuie să conştientizaţi că, dacă nu proveniţi dintr-o familie bogată sau dacă nu sunteţi foarte norocoşi, trebuie să puneţi mâna pe carte şi să înveţi, doar aşa vă puteţi asigura un trai decent.

Acum, cum cere tradiţia, să aflăm ce au făcut prin cala a IX-a şi ce sfaturi au pentru bobocii zilelor noastre domniţele: Ruxandra şi Addicted.

comentarii

  1. Laurentiu Horubet ianuarie 6, 2012
  2. addicted ianuarie 6, 2012
    • Pavel Ionut ianuarie 6, 2012

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.