Cum a fost pe faleză de zilele Brăilei

Ieri n-am reuşit să mă eschivez şi să rămân în casă, cum mi-am propus, am cedat rugăminţilor iubitei de a merge să ne plimbăm pe minunata faleză a Brăilei.

Preferam să stau în casă, închis în templul meu, ascultând muzică, citind sau vizionând vreun film, dar dacă nu s-a putut, asta e.

Am luat-o la pas prin oraş, ne plac plimbările pedestre, iar după ce am străbătut Bulevardul Independenţei, cu băncile pline de persoane vârstnice ieşite la promenadă, am ajuns pe faleză.

Acolo, pe faleză, lume multă, părinţi cu copii în căricioare, bunici cu nepoţei în braţe, grupuri de adolescenţi gălăgioşi, din metru-n metru grătare fumegând, porumb fiert şi oameni veniţi de peste munţi şi văi să-şi vândă produsele.

O mare de oameni care curgea pe malul Dunării în sus şi-n jos, perindându-se prin faţa tarabelor cu suveniruri, jucării sau produse de patiserie.

Dunărea trecea liniştită pe lângă noi, purtând pe valurile-i înspumate vase bulgăreşti încărcate cu cărbune sau cereale, de la un timp am observat că vasele româneşti nu mai circulă ca altă dată, noroc cu bulgarii.

Am căscat cu toţii ochii când un vas de croazieră, sub un pavilion necunoscut mie, ne-a salutat în timp ce-şi continua drumul în amonte, purtându-şi pasagerii spre casă.

După ce ne-am pierdut prin mulţimea de oameni, după ce ne-am savurat îngheţata de struguri şi tiramisu, după ce ne-am afumat din cap până-n picioare, am pornit-o spre casă.

Cam aşa e în fiecare an de Zilele Brăilei, punctul culminant al evenimentelor organizate cu ocazia acestei sărbători locale va fi luni, aşa că nu ar strica să daţi o fugă pe faleză.

comentarii

  1. lif august 14, 2011
  2. Pato Basil august 14, 2011
    • Pavel Ionut august 14, 2011
  3. Ana august 14, 2011
    • Pavel Ionut august 14, 2011

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.