Adevărul gol-goluţ

Am spus-o de nenumărate ori şi o voi spune de nenumărate ori pentru că aceasta este povestea vieţii mele şi, de fiecare dată când o spun, mă ajută să merg mai departe.

Nu sunt crescut în puf, nu am avut tot ce mi-am dorit şi nici nu am primit totul de-a gata.

Am crescut la ţară şi a trebuit să muncesc de mic pentru a-mi ajuta părinţii şi pentru a primi un leu de-o bomboană, nu m-am plâns, dar nici n-am stat cu mâinile-n sân, mi-am spus că trebuie să schimb ceva în viaţa mea şi am trecut la acţiune.

Mi-a plăcut şcoala, am văzut în ea salvarea mea, mijlocul prin care mă pot dezlipi de sat, de lumea lui şi de metehnele lumii satului. 

Şase luni de zile m-am jucat de-a soldatul, aş fi putut să utilizez acele şase luni mult mai eficient, ce să-i faci, nimeni nu-i perfect. Credeam că vreau să rămân în cadrul armatei, nu mai vreau, nu-mi place să primesc ordine de la unii care nu ştiu pe ce lume se află.

De întors de unde am plecat nu m-am mai întors niciodată, scopul meu este unul măreţ şi tot încerc să-l ating, numai că până acum doar l-am zărit, tot e bine, căci mulţi nici să-l zărească nu au reuşit.

Puse cap la cap toate experienţele prin care am trecut, toate dezamăgirile şi toate momentele de suferinţă au meritat. A meritat să plec de acasă, a meritat să dorm două ierni  într-o cameră neîncălzită, a meritat să mănânc doar pâine goală şi să visez că mă înfrupt din mâncăruri sofisticate.

Toate aceste experienţe au menirea de a-mi arăta că se poate, indiferent de cât de greu este, dacă îţi doreşti din toată inima să schimbi ceva în viaţa ta o poţi face.

Pe când copiii de-o seamă cu mine se pregăteau să dea examenul de Bacalaureat, eu munceam la câmp şi îmi spuneam că nu pot face toată viaţa asta, nu pot să-mi irosesc viaţa aşteptând să plouă, aşteptând ca altcineva să-mi spună ce trebuie să fac şi să-mi arate calea pe care trebuie s-o urmez.

Am strâns din dinţi şi am luat-o pe un alt drum. Am lăsat în urmă totul şi am plecat să-mi îndeplinesc visul.

N-a fost cum speram să fie, m-am angajat agent de vânzări şi am început să vând tot ce se putea vinde. Cât timp am fost agent de vânzări nu m-am mulţumit cu asta, mi-am terminat liceul şi am dat examenul de Bacalaureat.

Acum, la 27 de ani, sunt student, dacă trag cu coada ochiului în urmă văd că şi acesta era unul dintre obiectivele trecute pe lista planurilor de viitor ceea ce e minunat, mi-am mai demonstrat încă o dată că se poate.

Acum, la 27 de ani, sunt pe punctul de a avea propria afacere, alt lucru care merită să fie trecut la realizări, am lângă mine prieteni care nu încearcă să mă tragă în jos şi o familie care mă sprijină necondiţionat.

A fost greu?, da, al naibii de greu, dar a meritat din plin. 

Şi asta nu este decât începutul dragilor, pentru că viaţa de-abia de acum începe să-şi dezvăluie secretele, dacă ar fi să-mi imaginez că viaţa mea este o scară, până în momentul de faţă nu am urcat decât o treaptă, până în vârf mai este cale lungă.

Totul, în definitiv, se reduce la un singur lucru: ÎNCREDERE.

Dacă ai încredere că poţi lupta, atunci poţi lupta chiar dacă inamicul are un pistol mitralieră şi tu ţii în mâini un cuţit ruginit. Dar dacă porneşti la drum fără să ai încredere în tine viaţa te va doborî indiferent dacă tu ţii în mână un tun şi viaţa un briceag.

Fiecare înţelege din acest articol ce doreşte, eu ştiu de unde am plecat, unde mă aflu şi unde vreau să ajung.

comentarii

 1. Alice mai 8, 2012
 2. Cristi mai 8, 2012
  • Pavel Ionut mai 8, 2012
 3. ex-silentio mai 8, 2012
  • Pavel Ionut mai 9, 2012
 4. vienela mai 9, 2012
 5. Stefan Murgeanu mai 10, 2012
 6. Camelia mai 10, 2012
  • Pavel Ionut mai 10, 2012
 7. Sorin mai 10, 2012
  • Pavel Ionut mai 11, 2012
 8. d-petre mai 10, 2012
  • Pavel Ionut mai 11, 2012
 9. Niki mai 10, 2012
 10. Ionut mai 11, 2012
  • Pavel Ionut mai 12, 2012
  • monica mai 18, 2012
 11. Farcas Gelu Danut mai 14, 2012
  • Pavel Ionut mai 15, 2012
 12. addicted iunie 14, 2012
 13. anda_elena iunie 14, 2012

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.