General

Primii fulgi de zăpadă

Primii fulgi de zăpadă şi-au făcut, timid, apariţia la Brăila.

Din norii plumburii au început să cadă, rar, cristalele de gheaţă, bucurându-i foarte mult pe cei mici. Nu au înălbit locul, temperatura nu le-a permis să zăbovească prea mult pe frunzişul ruginiu din parcuri sau pe trotuarele oraşului.

Cu toate că iarna ar trebui să-şi intre în drepturi, calendaristic vorbind, din luna decembrie anul acesta se pare că ne-a pregătit o surpriză, nu prea plăcută pentru majoritatea românilor, şi a venit mai devreme.

Lăsând la o parte facturile de la întreţinere, merită să ne bucurăm totuşi de zăpadă, aşa că vă doresc de pe acum o iarnă superbă.

Şi, dacă tot am pomenit de prima zăpadă din viaţa mea într-un articol anterior (Prima zăpadă), ar fi minunat dacă ne-aţi povesti despre cum vă bucuraţi voi în copilărie când cădea prima zăpadă.

Aşa că, instantaneu, am creeat o leapşă intitulată: „Prima zăpadă”, pe care o predau cu drag următorilor bloggeri: Addicted, Andera, Night0n, Claudiu, Ştefan, Şerban, Papen, Chinezu, Andrei, Pato, Cristi, Marius, Reveica, Ionuţ, Andrei, Cosmin,  Livia, Roscata, Roxy, Tulip&Shunsein.

Acestea fiind spuse, declar deschis sezonul vinului fiert cu scorţişoară, poveştilor la gura sobei, prăjiturilor făcute în casă şi  oamenilor de zăpadă.

18 Comments

  1. Oh pai eu eram afara de la primii fulgi pana cand se plictiseau ai mei sa ma vada topaind si ma luau in casa unde apoi stateam lipita cu nasul de geam. :))
    Abia astept sa ninga si aici si de n-o ninge oricum in decembrie plecam acasa in Bucovina si vom avea parte de nameti.

  2. Foooarte frumos. Eu nu mai am rabdare. Astept ca prima zapada (d-aia veritabila) sa vina asa ca in povesti:))..cum s-a mai intamplat…Ma rog, voi povesti in articol. Mersi de leapsa!

  3. Oh, da, mai ales iarna mea :)):))=)) aici nu scad temperaturile sub 0 grade, ce iarna?! :)):))
    Anume mi’ai dat leapsa asta ca sa-mi faci in ciuda, asa-i?

  4. Am să-ți răspund aici deoarece nu prea am timp de scris. Prima zăpadă a fost superbă și nu o voi uita cât voi trăi. Cred că am mai scris despre asta, dar nu e problemă; îmi aduc aminte cu drag. Eram la bunici în curte (la Galați) și ninsese foarte mult. Aveam un paltonaș roșu pe mine :)) M-am rostogolit ceva vreme prin toată zăpada aia iar apoi, fără să mă scutur sau ceva, am intrat fix în mijlocul casei. Îți poți imagina ce se făcuse în jurul meu :)) M-au luat bunicii pe sus să mă scoată afară, să dea toată zăpada jos de pe mine :))

  5. Cand cadea prima zapada ma dadeam cu sania, iar dupa ce am mai crescut un pic incingeam un fotbal pe terenul din preajma blocului. Bagam niste alunecari si niste plonjoane de toata frumusetea. :D

  6. Pingback: Iarna copilariei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *